Kypr - Larnaca

Založil(a) před 12 lety Radek44 ve fóru Hledám letenku

108 reakcí

Ahoj,

hledáme jednosměrné letenky pro tři osoby do Larnaky na Kypru. Chtěli by jsme odletět 30. 6. 2014. Případně o den nebo dva později v případě příznivější ceny. Jako nejvýhodnější varianta nám přišla odletět z Budapešti, kde letenka za osobu vycházela cca na 3 900,- Kč. Jen se chceme ujistit, že neexistuje výrazně levnější varianta, kterou neznáme.

Předem díky za odpověď.

0

Neexistuje smiley jen bych to tlačil na odlet 29.6. smiley

0 Citovat

A to kde? smiley Nezapomeňte na WDC členství..

PS: wizz má dnes 20% slevu na lety z Budky - tak neváhejte.

0 Citovat

Tohle mě vůbec nenapadlo! Máš pravdu, Air Serbia nabízí i ow letenky za rozumnou cenu. Resp. je tu vidím s kufrem za 3.962 Kč - http://bit.ly/1qudXmi

0 Citovat

JJ, přesně tyhle jsem měl v hledáčku, než jsem sem psal. Nakonec u nich teda i skončíme. Každopádně díky za rady. smiley

0 Citovat

Využiji vhodně nazvaného tématu. Na konci srpna letím na dva a půl dne na Kypr (přílet ve čtvrtek v 9:30, odlet v sobotu v 16:00) a přiletím do Larnaky. Chtěl bych se podívat po ostrově. Poletím sám, tak ocením, pokud se obejdu bez auta. Ubytko mám prozatím na celou dobu v Larnace, ale lze operativně upravit (Booking bez platby předem s možností zrušení zdarma).

Chtěl bych se podívat z Larnaky do Paphosu a pár míst po cestě (Kourion, Aphrodite's Rock apod.). Je to s jejich nepříliš dobře hodnocenou autobusovou dopravou reálný plán? Zatím jsem se do

0 Citovat

Já doufám, že ty busy budou v pohodě, zrovna dnes jsem se koukal na linku Larnaka-Paphos, budeme se potřebovat přesunout na jiné letiště, přikoupil jsem přelet do Jordánska. Mělo by to trvat cca 1,5 hod asi za 15e.

0 Citovat

V 2014 ziaden problem s busmi nebol, Larnaca - Paphos velke medzimestske. Na Aphrodita trail sli mensie, takze v sezone posledny moze utriet hubu, ale zaciatkom juna to bolo vpohode.

Toto bola krasna prechadzka (Aphrodita trail)

https://sports-tracker.com/worko...281edf8aa1

Taktiez kolo pobrezia Agya Napy

https://sports-tracker.com/worko...6467d41aea

0 Citovat

A dají se ty jízdenky koupit dopředu? Web, na kterém jsem na to koukal, tvrdí, že jen u řidiče. To znamená, že mi můžou říct "není místo, jeďte dalším za tři hodiny"? 

0 Citovat

V mojom case sa kupovalo vsetko u vodica, ziadne internetove listky neboli a myslim si ,ze to takto maju doteraz. U intercity autobusov by som sa nebal, urcite neboli plne obsadene a frekvencia bola tusim kazdu hodinu v sezone mozno aj menej. Toto je asi oficialna stranka, pozri rozvrhy http://www.cyprusbybus.com/routes.aspx?sid=10

Tie lokalne uz nepametam ci sa dalo v autobusoch stat alebo len do vypredania miest, ale kto skor pride, tak skor melie :) a nemas problem. Stacilo prist na zastavku 20 minut pred odchodom a hravo sme sa vosli.
0 Citovat

Nerad bych musel stopovat :D Na tebou odkazovanou stránku jsem šel jako první, ale její vyhledávač mi zobrazoval samé nesmysly.  Lepší je rovnou InterCity bus - http://www.intercity-buses.com/?wp=home (+ přepnout si ji do AJ).

0 Citovat

Rezervační systém Levelu / Vuelingu mi hlásí pro zpáteční let z Larnaky, že letiště nepodporuje online check-in. Mám se začít bát, že je z rezervací za 0,01 € něco v nepořádku nebo to na Kypru na LCA fakt neumí?

larnaca.png

0 Citovat

To už naozaj takáto pranoja? :)

0 Citovat

Opatrnost a zkušenosti ;) 

0 Citovat

ech ty vsade hladas problemy :D

0 Citovat

Nejlepší způsob, jak člověka dohnat k přepážce a hledat problémy je nahnat ho k přepážce. V Singapuru jsou v tom mistři. 

0 Citovat

Twe, byl jsi tam vůbec??? SIN je absolutně nejpohodovější letiště, notabene kde se dá maximum vyřešit bez lidského faktoru, tedy i bez přepážky... Nepoznal jsem nikde v tomto směru lepší.

0 Citovat

ale tak jasne je tam napisane, ze treba na prepazku. kedze to je s vuelingom, tak sa ani necudujem, nie vsade to maju k dispozicii a na trase LCA-VIE nie. ak ta toto nepresvedci, tak jedine si v MSpaint vytvorit fejkovy boarding pass :D

https://www.vueling.com/en/vueli...e-check-in

0 Citovat

cali napsal(a):

Twe, byl jsi tam vůbec??? SIN je absolutně nejpohodovější letiště, notabene kde se dá maximum vyřešit bez lidského faktoru, tedy i bez přepážky... Nepoznal jsem nikde v tomto směru lepší.

Můj lednový let TR 686 (Singapore-Krabi) nebylo možné odbavit online, ačkoliv v Manage my booking bylo i potřebné tlačítko. Zobrazovalo to generickou chybu. X-krát jsem se s tím pekloval a nic. Důvod byl, že všechny cizáky chtěli nahnat k přepážce na kontrolu pasů...

0 Citovat

Možná jen toužili vidět českého ambassadora booking.com na cestách a špatně sis to vysvětlil...

0 Citovat

Díky, žes jim dal tip a žes mi to teď vysvětlil...

0 Citovat

Ty jsi notorický vyráběč problémů tam, kde nejsou a jestli tohle jsou Tvoje starosti, tak takový bych chtěl mít.

0 Citovat

Byl někdo v posledních týdnech na Kypru, ideálně s přistáním v Larnace? Letím zítra PRG-LCA a měl bych pár otázek:

• Přílet mám v neděli v 2:20 na LCA, jaké jsou možnosti dostat se z letiště kromě auta? MHD bus jede až v cca 6, taxi očekávám stojí cca  15 eur, hotely v okolí moc nejsou + případně jestli se dá něco dělat takhle brzo ráno kromě návštěvy hotelu (který zvažuji, že tu první noc vynechám)
  • COVID-19 opatření - ačkoliv má Kypr relativně málo případů, tak zavádí poměrně hodně opatření (povinné negativní testy pro B země včetně CZ, roušky v obchodních centrech a supermarketech,...) - jak moc to řeší místní?
  • jakékoliv další poznatky jsou vítány, díky moc :) 

0 Citovat

Letěli jsme v úterý na Kypr.

Kontrola testu a cypruss pass, roušky mhd, obchody i některé restaurace.

Šli jsme pěšky z letiště do města celá cesta po chodníku, šlo s náma docela hodně lidí a akorát jsme stihli východ slunce. 

8029a1dd-517f-4486-af7c-e528e3233f00.jpeg

0 Citovat

Tak pro info cerstva zkusenost PRG-LCA:

• Asi 10 cestujicich nenechali v PRG naboardovat - nemeli cyprus flight pass a ackoliv na to nekteri meli cca 30min (a meli s sebou potvrzeni o negativnim testu), tak to nestihli a zamestnanci nemeli cas jim pomoci... Respektive sice se snazili dat zakladni informace, ale byli pouze 2 a museli vsem po security na T1 zkontrolovat boarding pass, cyprus flight pass a ID.
  • Nas let byl vybran k testovani vsech cestujicich na letisti (ja jsem tuto informaci mel v mailu, ale vetsine lidi to asi neprislo) - po priletu na LCA v cca 2:00am jsme byli prevezeni na cast letiste, kde se testovalo - ackoliv se vsichni snazili byt efektivni, tak verim, ze nekterym, co byli na konci fronty to mohlo zabrat i 2+ hodiny. Ja byl mezi prvnimi. 
  • Nasledovala pasovka, kontrola testu a nektere lidi se doptavali na podrobnosti navstevy. Vysledky testu mi prisly nekdy z kraje odpoledne - zajimalo by me, co nasledne delaji s temi, co jsou pozitivni...
  • Jinak ve vnitrnich prostorech jsou skoro vsude povinne rousky a pomerne hodne se to dodrzuje. 
  • Turistu tu je naproste minimum, vetsinu tvori mistni, plno hotelu a restauraci je zavrenych. Prechody na tureckou cast ostrova jsou pro turisty uzavrene. 

0
108 reakcí